THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Az oldal BANNERE - ezer köszönet érte Hullócsillagnak :-)

2010. április 18., vasárnap

Másfajta díj

 Végre sikerült feltölteni :)




A játék menete:

1. Írd le, hogy ki adta tovább a logót, és linkeld őt!
2. Ajánlj röviden 3 számodra kedves könyvet!
3. Add tovább minimum 1, legfeljebb 3 embernek, és figyeld, ki mit ajánl – talán így találsz magadnak újabb kedvenceket!


1. Köszönöm szépen Hullócsillagnak és Any4444-nek! Nagyon őrülök neki :)

Hullócsillag blogja:http://hullocsillag-alterego.blogspot.com
Any4444 blogja:http://rejtelyesnyomozas.blogspot.com

2. Szívesen ajánlom a Twilight Saga összes könyvét de azt már úgy is ismeri mindenki :)

Jelenleg ezek a könyvek vannak nálam napirenden:

Guy de Maupassant - Bel Ami (Szépfiú)

Ez a könyv, egy feltörekvő ifjú újságíróról szól, aki hamar rájön, hogy a hölgyek segítségével gyorsan juthat feljebb a ranglétrán egészen addig, míg egy hatalmas tranzakció során a főnöke milliomos nem lesz és feleségül nem veszi az egyik lányát a becsületrend lovagjaként.
Erről elöljáróban ennyit :)

Fábián Janka - Emma - trilógia

Ez egy három részes családregény.
Az első könyv Emma szerelmei: a múlt század fordulójának környékén játszódik három helyszínen - a békebeli, gyönyörű, de egyben dekadens Párizsban, Budapesten, és egy elképzelt, a Balaton  északi partján fekvő, festői, álmos kisvárosban, Balatonkörtvélyesen. A főszereplőket, Emmát és Gábort már születésük óta egymásnak szánta a sors, mégis csak tragédiák és félreértések sorozata után lehetnek egymáséi. Viszontagságos történetük és a lassan kialakuló szenvedélyes szerelmük mögött a századforduló eseményei húzódnak.
A második könyv Emma fiai: ebben a részben a három fiú gyermek történetével ismerkedhetünk meg, akik külsőleg és jellemükben is nagyon különböznek egymástól. A maguk egyéni módján és eszközeivel próbálják megtalálni a boldogságot a húszas-harmincas években. A második világháború kitörése és eseményei azonban a Kóthay családot is megtépázzák; nem maradnak el a tragédiák sem. A háború után kibontakozó új rendszer pedig baljós árnyékot vet az életben maradottak jövőbeni sorsára.
A harmadik könyv Emma lánya: a befejező rész a hírhedt ötvenes években kezdődik. A kommunista diktatúra évei, majd az ötvenhatos forradalom után a Kóthay család tagjai ismét elszakadnak egymástól. Emma a lányával, Évával és az unokájával Amerikába emigrál, Tamásék azonban az otthonmaradás mellett döntenek.
A század második felének eseményeit a szélrózsa minden irányába szétszóródó Kóthay gyerekek és unokák mind különbözőképpen élik meg. A forradalmat követő megtorlás, 1968 Párizsa, a szögesdróton inneni világ szürke, nyomasztó hétköznapjai. a Kádár-korszak békés álarca mögött a szabadság fájó hiánya, a nyolcvanas évek színes, ám sekélyes időszaka, majd pedig a rendszerváltás éppen úgy főszereplői a könyvnek, mint az egyre népesebb, sokszínű család tagjai. A különböző szálakon futó cselekmény és a szereplők sorsa találkozik, néha egybefonódik, máskor újra külön utakon megy tovább mindvégig a már megszokott izgalmakkal, váratlan és meghökkentő fordulatokkal.
Végül, a rendszerváltás esztendejében egy boldog-szomorú esemény során újra összegyűlik az egész család a régi, Balaton-parti házban, és az is kiderül, hogy habár végleg lezárult egy korszak, azért lesznek, akik tovább viszik Emma örökségét.

Szappanos Gábor - Csőregh Gábor válogatott szenvedései

Csőregh Márton, a szegény, de tehetséges fiatal festőművész alkata és hajlamai szerint állandóan felhőket szeretne festeni, ám a valóság mindig visszahúzza a földre, és arra kényszeríti, hogy megalázó munkákkal csekély pénzt keressen. Életében nem sok a reménysugár, de ami van, az vakító erővel ragyogja be sötét napjait: nyomorúságos hajlékát a napfény csíkja, vigasztalan lelkét pedig egy kislány misztikus-megmagyarázhatatlan ragaszkodása... Márton a mai világban és a mai világtól szenved, de sorsa és útja örök emberi út: a poklok bugyraiból a szeretet fokozatain át halad egyre feljebb, míg a számára kijelölt helyre nem kerül a világ örök rendjében.
Szado-mazo filmforgatás andráskereszttel, ember-fotelokkal és megtestesült ördöggel, kórházi tűzvész örömtelen sexszel, felhőtlen apai örömök sex nélkül, oktalan üldöztetés, csodás megmenekülés a művészet hatalma által, elismerés helyett pedofilvádak - szenvedéstörténet a megváltó kegyelem reménye nélkül, majd egy meglepően és mégis sorsszerűen végződő népi passiójáték... Végül pedig egy könyv két befejezése.

3. Nagyon kíváncsi vagyok, mit ajánl Dark Angel, Vivika95 és Kittikef

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést a könyvek iránt :)

0 megjegyzés: